juni 4, 2015

Hundetrening

Apport i vann

Vi har gjerdet inn et område nede ved fjorden på ca 3 mål hvor vi kan trene hunden til å apportere fugl i vann. Tilvenning i vann er også mulig her da det på noen partier er langgrunt. Du kan låne våtdrakt her i sommerhalvåret, vi selger også apportfugl (frossen) så her må du melde fra om dette skal tas opp til tining kvelden før du kommer. En liten pioner robåt ligger tilgjengelig på stranda.

Stand

Vi har vaktler som er fine fugler å trene stand på. Ta kontakt for pris og hvordan du trener skånsomt for både fugl og hund.

Ro i oppflukt

På gården har vi noen duer og en støkkmaskin som kan tas med om noen vil trene ro i oppflukt på duer.

Lydighet

Min lengste erfaring med hund er lydighet og konkurranse innen dette. Grunnleggende dressur er alltid en suksessfaktor for å lykkes med all slags hundetrening. Vi velger å bruke positive treningsmetoder for å skape en rolig og kontrollert, men ikke minst morsom hobby.

Hundene liker å jobbe og derfor må vi skape tillitt. Det er også viktig å starte med kontakt trening for hunder som kanskje ikke har trent så mye med andre hunder eller vært i områder med store forstyrrelser. Jeg viser og forklarer gjerne mer om dette er interessant.